یک مقام مسئول در شرکت OMV اتریش از آمادگی این شرکت برای مشارکت و بازگشت در طرح توسعه میدان نفتی چشمه خوش در غرب ایران خبر داد و گفت: دفتر این شرکت اروپایی در تهران فعال تر خواهد شد.
به گزارش اتاق خبر به نقل از مهر، شرکت OMV اتریش شریک سابق نفت و گاز ایران یکی از شرکتهایی بود که تا پیش از اعمال تحریمهای بین المللی قراردادها و تفاهم نامههایی به منظور توسعه بلوک نفتی مهر، فروش سالانه ۲.۲ ميليون تن LNG و مشاركت در طرح ايران ال. ان. جي و طرح توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی با شرکت ملی نفت ایران امضا کرده بود.
بر این اساس همزمان با قوت گرفتن احتمال لغو تحریمها، استفان هانکه مدیر بخش مهندسی نفت منطقه خاورمیانه و دریای خزر شرکت اتریشی OMV از آغاز مذاکرات با شرکت ملی نفت یاران به منظور توسعه میدان نفتی چشمه خوش در غرب ایران خبر داد و گفت: فعالیت های دفتر شرکت OMV اتریش در تهران فعال تر می شود.
این مقام اتریشی با تاکید بر اینکه حتی در دوران تحریم هم دفتر OMV هیچگاه در تهران به طور کامل تعطیل نشده بود، تصریح کرد: ایجاد همکاریهای بیشتر در زمینه توسعه میدانهای نفت و گاز ایران با استفاده از فناوریهای موجود و یا جدید، در دستور کار شرکت OMV قرار گرفته تا به این ترتیب دامنه همکاری میان شرکتهای فعال در صنعت نفت و گاز دو کشور افزایش یابد.
هانكه با اعلام اینکه شرکت OMV برای نخستین بار پس از امضای توافقی برای ارائه خدمات اکتشافی بلوک مهر در سال ۲۰۰۱ میلادی دفتر خود را در تهران ایجاد کرد، تصریح کرد: این قرارداد برنامهای موفق در کارنامه شرکت به شمار رفته و از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ میلادی ادامه داشت.
این مقام شرکت اتریشی با تاكيد بر اينكه این شرکت OMV به علت تشدید تحریمهای غربی علیه ایران مجبور به ترک ایران در سال ۲۰۰۸ میلادی شد، اظهار داشت: با وجود تحريمهاي موجود دفتر خود را در تهران هرگز به طور کامل تعطیل نکرد و از طریق آن همکاریهای مطالعاتی خود را با شرکت نفت ایران ادامه داد.
پس از توافق جدید گازی ایران و اسپانیا به منظور انتقال گازهای ترش پارس جنوبی در قالب محمولههای ال. ان. جی در پایانههای این کشور اروپایی، «راینر سیله» مدیرعامل OMV اتریش به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای توزیع کننده گاز اروپا شهریور ماه سال جاری در سفری فوری خود را به تهران رساند.
این شرکت اتریشی یکی از سهامداران خط لوله ناباکو در ردیف بزرگترین توزیع کنندگان گاز طبیعی در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار دارد که در کشورهای مختلف اروپایی از ترکیه تا اتریش شبکه انتقال و توزیع گاز طبیعی در اختیار دارد.
این شرکت چند ملیتی بازار نفت و گاز جهان در کنار شرکتهایی همچون MOL مجارستان، RWE آلمان، بوتاش ترکیه، انرژی هولدینگ بلغارستان و ترانسگاز رومانی، قرار بود با واردات گاز از کشورهای حاشیه دریای خزر همچون آذربایجان، ایران و ترکمنستان میزان وابستگی اتحادیه اروپا به گاز روسیه را کاهش دهند.
منبع: مهر