وی با بیان اینکه برای تامین قطعات مورد نیاز خودروسازان داخلی بیش از یک هزار و ۲۰۰ شرکت قطعه سازی در کشور فعال بودند، گفت: در این بخش بین ۱۹۰ تا ۲۰۰ هزار نفر در این شرکت ها مشغول کار بودند که هم اکنون به علت کاهش تولید و سفارش خودروسازان، ۵۰ هزار نفر از این صنعت خارج شده اند. کاهش فروش و کمبود منابع مالی باعث شده خودروسازان نتوانند به پرداخت مطالبات قطعه سازان اقدام کنند و حل این مساله نیاز به ارایه راهکارهای مناسب از سوی دولت دارد. در این بین با اعلام آماری که سه شنبه خودرو سازان از تولید خود در ماه شهریور اعلام کردند تولید انواع سواری در گروه صنعتی ایران خودرو با افت ۴۹.۵ درصدی از ۵۲ هزار و ۹۸۸ دستگاه در شهریور ۱۳۹۳ به ۲۶ هزار و ۷۸۱ دستگاه کاهش یافته است. در این مدت تولید انواع سواری در گروه خودروسازی سایپا با کاهش ۳۶.۷ درصدی از ۳۶ هزار و ۱۹۶ دستگاه در شهریور ۱۳۹۳ به ۲۲ هزار و ۹۱۴ دستگاه کاهش یافته است. شهریور ماه امسال تولید انواع سواری در خودروسازی راین با رشد ۲۱۱.۶ درصدی از ۱۶۴ دستگاه در شهریور ۱۳۹۳ به ۵۱۱ دستگاه افزایش یافته است. در این مدت تولید انواع سواری در خودروسازی مدیران با افت ۶۳.۷ درصدی از ۴۰۷۰ دستگاه در شهریور ۱۳۹۳ به ۱۴۷۷ دستگاه کاهش یافته است. شهریور ماه امسال تولید انواع سواری در گروه بهمن با رشد ۵۸۷.۵ درصدی از ۴۸ دستگاه در شهریور ۱۳۹۳ به ۳۳۰ دستگاه افزایش یافته است. در این مدت تولید انواع سواری در کرمان موتور با کاهش ۳۶.۹ درصدی از ۳۷۹۸ دستگاه در شهریور ۱۳۹۳ به ۲۳۹۵ دستگاه کاهش یافته است. روز چهارشنبه در حالیکه مردم منتظر حضور نمایندگان شرکتهای خودرو ساز در تلوزیون و پاسخ آنها به منتقدین بودند روابط عمومی شبکه اول اعلام کرد، با توجه به درخواستهای مردم بابت پخش مجدد مستند «بدون فرمان» که شامگاه گذشته حدود ساعت ۱۵ دقیقه نیمه شب به روی آنتن رفت و عدم حضور مدیران خودروسازان کشور در برنامه زنده برنامه «ثریا» ساعت ۱۹:۳۰ تنها با حضور علی علیلو، نماینده مجلس و رییس کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از خودروسازان به روی آنتن خواهد رفت و ابتدا بینندگان شاهد بازپخش مستند «بدون فرمان» بوده و سپس، مهمان برنامه دقایقی به جمع بندی موضوع برنامه پرداخته و پرسش های برنامه ثریا پاسخ خواهد داد. در مراحل تولید مستند «بدون فرمان» نیز علیرغم پیگیریهای به عمل آمده از خودروسازان بزرگ کشور، کسی از جانب از آنها حاضر به مصاحبه و پاسخگویی به پرسش های مردم و کارشناسان نشدند.
تیره روزی های فولکس واگن همچنان ادامه دارد. اما در خارج از کشور فولکس واگن همچنان خبرساز است. بعد از اینکه ولکس واگن اعلام کرد که در تست آلایندگی خودروهای دیزلی در آمریکا تقلب کرده است و بعد از آن وزیر حمل و نقل آلمان هم اعلام کرد که این شرکت در اروپا هم خودروهایش را دستکاری کرده ، رییس بانک سرمایه گذاری اروپا به یک روزنامه آلمانی گفت: این بانک احتمال مورد استفاده قرار گرفتن وامهای اعطایی به فولکس واگن برای تقلب در تستهای آلایندگی خودروهای دیزلی را بررسی خواهد کرد و در صورت احراز این موضوع، ممکن است طلب معوق خود از این شرکت را پس بگیرد. ورنر هویر روز سه شنبه در حاشیه نشست صندوق بین المللی پول در شهر لیمای پرو گفت: این بانک تحقیقات دقیقی درباره اینکه این پول صرف انجام چه کاری در فولکس واگن شده است، انجام خواهد داد و اگر دریابد این پول صرف اهداف دیگری بجز موارد مورد نظر شده است ممکن است اقدام به پس گرفتن پول مذکور نماید.
فولکس واگن تنها آلمانی خبرساز نبود. همان روز براساس خبری که موسسه “آی اچ اس اتوموتیو” اعلام کرد مرسدس بنز با دو برابر شدن رشد فروش نسبت به رقیبانش، از ب ام و و آئودی عبور کرد و برای سومین ماه متوالی برترین برند خودروی لوکس جهان شد. تحویل خودرو از سوی مرسدس بنز ماه گذشته ۱۶ درصد افزایش یافت و به ۱۸۸ هزار و ۴۰۰ دستگاه رسید در حالیکه شمار خودروهای تحویل داده شده توسط ب ام و ۱۸۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه و آئودی ۱۷۰ هزار و ۹۰۰ دستگاه بود.
مدتی است که گمانهزنیهایی وجود دارد مبنیبر اینکه اپل بهدنبال توسعه خودروی برقی و ورود به صنعت خودرو است. اخباری که از پیوستن چند نفر از مهندسان کمپانی تسلا به اپل منتشر شد باعث شد که روز چهارشنبه ایلان ماسک رئیس این کمپانی واکنش نشان دهد و بگوید کارمندان سابق تسلا که به استخدام این شرکت درآمدهاند افراد مهمی نبودهاند. ماسک در دیدار خود از برلین با روزنامه هندلزبات مصاحبه کرد و در این مصاحبه گفت: اپل افرادی را که ما اخراج کردهایم، استخدام کرده است. ما همیشه به شوخی اپل را گورستان تسلا مینامیم. هر کس نمیتواند در تسلا کار کند، برود در اپل کار کند. در این مورد شوخی نمیکنم. فروش شرکت تسلا در فصل سوم امسال رشد خوبی را ثبت کرده است. تسلا اعلام کرد در این فصل ۱۱ هزار و ۵۸۰ دستگاه خودرو به فروش رسانده است و به این ترتیب فروش این خودروساز نسبت به همین دوره در سال گذشته با جهش ۴۹ درصدی روبهرو شده است. تسلا برخلاف دیگر خودروسازان آمار فروش خود را بهصورت ماهانه منتشر نمیکند و بهصورت فصلی آمار و ارقام مربوط به فروش را گزارش میدهد.
و در پایان هفته ولوو خبر ساز شد. روز چهارشنبه هاکان ساموئلسون، مدیرعامل ولوو اظهار کرد عرضه کراس اوور کامپکت یکی از اولویتهای این خودروساز است اما حاضر به تایید نام مدل یا زمان عرضه آن نشد. ولوو تایید کرده است که کارخانه اش در گنت بلژیک با استفاده از پلتفرم جدید “معماری ماژولار کامپکت” این شرکت، مدلهایی را خواهد ساخت و بمحض معرفی شدن این پلتفرم، شمار مدلهای کامپکت را که در حاضر شامل “وی ۴۰” و “وی ۴۰ کراس کانتری” هستند، گسترش خواهد داد.
ولوو برای آماده کردن کارخانه گنت برای تولید مدلها مبتنی بر “معماری ماژولار کامپکت”، ۲۰۰ میلیون یوور در این کارخانه سرمایه گذاری میکند. ولوو امسال در سطح جهانی ۵۰۰ هزار خودرو خواهد فروخت و قصد دارد فروش جهانی خود را تا سال ۲۰۲۰ به میزان ۶۰ درصد افزایش دهد. ساموئلسون اظهار کرده است ۵۰۰ هزار دستگاه آینده مطمئنی برای ما فراهم نمیکند اما رقم ۸۰۰ هزار مناسب خواهد بود.
گزارش از محمد حسن گودرزی