Performancing Metrics

جزئیات فرصت‌های همکاری با نروژ | اتاق خبر
کد خبر: 155074
تاریخ انتشار: 23 مهر 1394 - 10:41
در جریان دور دوم روند دیپلماسی تجاری، دومین هیات از نروژ نیز وارد ایران شد. در حالی که در اردیبهشت ماه سال جاری یک هیات سیاسی به ریاست رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امور

در جریان دور دوم روند دیپلماسی تجاری، دومین هیات از نروژ نیز وارد ایران شد. در حالی که در اردیبهشت ماه سال جاری یک هیات سیاسی به ریاست رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امور دفاعی پارلمان نروژ وارد ایران شده بود؛ روز گذشته معاون وزیر امور خارجه این کشور در نشستی دو جانبه که با رئیس اتاق ایران داشت، از ورود یک هیات تجاری از کشور در آینده نزدیک خبر داد.

در دیدار رئیس اتاق بازرگانی ایران و معاون وزیر امور خارجه نروژ، زمینه‌های همکاری اقتصادی این دو کشور اعلام شد که بر اساس آن، ایران و نروژ در زمینه‌های نفت، کشتیرانی، صنایع نفت و گاز، شیلات، معدن، حمل‌ونقل، کشاورزی، محیط‌زیست، آب و پساب می‌توانند همکاری‌های خوبی را به ثمر برسانند.

در نشست دو جانبه هیات‌های تجاری ایران و نروژ با حضور محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران، توره ‌هاترم معاون وزیر امور خارجه نروژ و خانم اودلیسه نورهیم، سفیر نروژ در ایران بر لزوم ایجاد ارتباط بیشتر بین بخش‌های اقتصادی و احیای همکاری‌های تجاری گذشته تاکید شد. در این نشست رئیس اتاق بازرگانی ایران، ضمن اشاره به لزوم الگوبرداری از اقتصاد نروژ در اهداف بلندمدت اقتصادی کشور، تصریح کرد: در زمان تحریم‌ها ما متوجه شدیم که اقتصاد متکی به نفت نمی‌تواند اقتصاد محکمی باشد، بنابراین ما معتقدیم که اقتصاد نفتی و حضور گسترده دولت در اقتصاد رو به اتمام است. از این‌رو با رویکرد دولت و مقام معظم رهبری درخصوص افزایش سهم دیگر بخش‌های اقتصادی و فاصله گرفتن از اقتصاد متکی به نفت و محصولات نفتی، همکاری‌ها برای استفاده از تجربیات این کشور بسیار حائز اهمیت خواهد بود. رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران گفت: به دلایل متعدد دوران 80 ساله اقتصاد دولتی رو به پایان است و تحریم‌ها به ما آموخت که اقتصاد متکی به نفت و منابع زیرزمینی برای کشوری که آرمان‌گرا است نمی‌تواند مستحکم باشد. آینده قیمت نفت و منابع انرژی مانند قبل نخواهد ماند و ما به شرایط قبل باز نخواهیم گشت.

جلال‌پور رویکرد جدید اقتصادی دولت به ظرفیت‌ها و فرصت‌های خدادادی در کنار نیروی انسانی متخصص و تحصیلکرده کشور را بستری مناسب برای همکاری‌های اقتصادی و استفاده از بازار 400میلیون نفری کشورهای همسایه دانست و افزود: در حالی که کشورهای همسایه با آشوب و مناقشات داخلی دست و پنجه نرم می‌کنند، ایران با ثبات سیاسی و امنیت فراگیر، موقعیت مناسبی برای انجام فعالیت‌های اقتصادی دارد و در آینده منطقه تاثیر فراوانی خواهد داشت. وی زمینه‌های همکاری بین ایران و نروژ را نفت و گاز، کشتیرانی و کشاورزی عنوان کرد و گفت: در کنار کارهای قبلی و تجارت سنتی باید در شناخت و انجام فعالیت‌های اشتراکی در حوزه‌های جدید مانند انتقال تکنولوژی، خدمات فنی و مهندسی و همچنین شرکت‌های دانش بنیان همکاری‌های نزدیک‌تری داشته باشیم. رئیس اتاق ایران، دعوت و اعزام هیات‌های تخصصی دو کشور در زمینه‌های صنایع نفت و گاز، دریایی و شیلات، معدن و حمل‌ونقل را در راستای توسعه همکاری‌ها مهم توصیف کرد.

در ادامه توره هاترم معاون وزیر امور خارجه نروژ، به حضور قبلی خود به همراه وزیر امورخارجه نروژ در مردادماه سال 93 اشاره کرد و گفت: طی جلسات دیپلماتیک قبلی همواره در نظر داشتیم که تفاهم نامه‌های همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور را در جهت ارتقای سطح مناسبات اقتصادی به امضا برسانیم که در تابستان قبل این موضوع محقق شد. معاون وزیر امورخارجه نروژ، همکاری شرکت‌های مطرح نفتی نروژی در گذشته و دستاورد‌های قابل تقدیر این شرکت‌ها در حوزه نفت وگاز را حائز اهمیت عنوان کرد و حضور روسا و فعالان اقتصادی نروژی در این جلسه را نشان از عزم این کشور برای توسعه همکاری‌های اقتصادی دانست و گفت: سازمان اینوویژن که نقش مهمی در توسعه تجارت خارجی نروژ دارد به همراه روسای اتحادیه کشتیرانی و شرکت‌های نفتی و خدمات فنی مهندسی در امور انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین شرکت‌های مطرح در عرصه تولید محصولات کشاورزی و غذایی علاقه مند به توسعه همکاری‌ها هستند.

 منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید