Performancing Metrics

۹ معلم ایرانی ۹ روز در بازداشت | اتاق خبر
کد خبر: 154570
تاریخ انتشار: 22 مهر 1394 - 09:50
از انتشار خبر بازداشت‌شدن ۹ معلم ایرانی در امارات ۹ روز می‌گذرد. گفته می‌شود این معلمان پس از بازداشت با برخورد بد پلیس امارات مواجه شدند، موهای سرشان تراشیده شده و...

از انتشار خبر بازداشت‌شدن ۹ معلم ایرانی در امارات ۹ روز می‌گذرد. گفته می‌شود این معلمان پس از بازداشت با برخورد بد پلیس امارات مواجه شدند، موهای سرشان تراشیده شده و با آنها مثل زندانیان برخورد شده است.

حتی گفته می‌شود درحال‌حاضر آنها با دستبند و پابند در زندان به سر می‌برند. طرف اماراتی به این بهانه که مجوز اشتغال این معلمان برای کار در «العین»، از مناطق تابعه ابوظبی، صادر نشده و آنها فقط اجازه کار در «دوبی» را دارند، آنها را بازداشت‌ كرده است. اماراتی‌ها مدعي هستند پیش از این نیز بارها تذکراتی کتبی و شفاهی به سرپرست مدارس ایرانی و سفارت ایران ارسال شده‌ است.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس گفت: «اقدامات انجام‌شده در رابطه با آزادی معلمان ایرانی تاکنون ضعیف بوده و نتیجه نداده است. قرار بود دوشنبه دادگاه این معلمان برگزار شود که تاکنون برگزار نشده است و سه‌شنبه نیز سرپرست مدارس ایرانی در العین دستگیر و راهی زندان شد و به این ترتیب تعداد معلمان بازداشت‌شده در امارات به ۱۰ نفر رسید».

فیاضی در ادامه گفت: «مقرر شد وزارت امور خارجه، وزارت آموزش‌وپرورش و یک نماینده از کمیسیون آموزش و تحقیقات به صورت جدی به این موضوع ورود و نسبت به آزادی معلمان ایرانی اقدام کنند». او گفت: «پیگیری‌هایی که تاکنون انجام شده کافی نبوده و واکنش وزارت امور خارجه به موقع نبوده است». او اشاره کرد که این افراد با دستبند و پابند در زندان امارات به‌سر می‌برند. «رسول پاپایی»، معاون مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش‌و‌پرورش، نیز به گفت:‌ «سرپرست مدارس ایرانی و مسئولان آموزش‌وپرورش جمهوری اسلامی ایران با مسئولان قضائی امارات دیدار و گفت‌وگو کردند؛‌ بر اساس مجوز رسمی دولت امارات به سرپرستی مدارس جمهوری اسلامی که زیرنظر سفارت فعالیت می‌کنند، اجازه داده شده است تا در شیخ‌نشین‌های مختلف کشور امارات از جمله العین به فعالیت مدرسه‌داری و آموزشی بپردازند». او این اقدام پلیس العین و شکایت وزارت کار را یک بهانه‌تراشی خواند. در واکنش به خبرهایی که درباره بازداشت ۱۳ معلم خانم منتشر شد، معاون رسانه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در گفت‌وگو با مهر، خبر احضار ۱۳ معلم خانم ایرانی در امارات به دادگاه و امکان بازداشت آنها را تکذیب کرد. او در ادامه گفت: «براساس مجوز رسمی دولت امارات، مدارس جمهوری اسلامی اجازه دارند در این کشور فعالیت آموزشی داشته باشند و معلمان می‌توانند به‌راحتی رفت‌وآمد و فعالیت کنند».

او افزود: «مجوز معلمان تا پایان سال ۲۰۱۶ اعتبار دارد و بر اساس این مجوز، معلمان حق دارند، به بخش‌های مختلف این کشور بروند». «خلیل‌الله بابالو»، رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش‌و‌پرورش، نيز به مهر گفته: «اماراتی‌ها با این استدلال که این معلمان چرا با ویزای دوبی در العین امارات مشغول به تدریس هستند آنها را بازداشت کرده‌اند و این در حالی است که این موضوع در گذشته وجود داشته و آنها نسبت به آن حساسیت نداشتند». یکی از همکاران این معلمان به فارس گفته است: «معلمان ایرانی همچنان در زندان بزرگ العین هستند و در وضعیت بدی به‌سر می‌برند. هنوز هیچ خبری مبنی‌بر آزادی آنها و حل مشکل به ما نرسیده است». انتخاب وكيل براي پيگيري ماجرا   قشقاوی، معاون پارلمانی وزیر امور خارجه كه گفته مي‌شود شخصا مسئوليت پيگيري اين پرونده را برعهده گرفته، با اشاره به این موضوع که وکیلی گرفته شده‌، گفت: «وزارتخانه پیگیر آزادی ۹ معلم ایرانی است که در امارات بازداشت هستند». کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی روز گذشته با حضور قشقاوی، معاون وزیر امور خارجه و معاونان وزارت آموزش‌و‌پرورش برای بررسی این اتفاق تشکیل جلسه داد. «عباس مقتدایی»، عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: «در این خصوص وزارت امور خارجه باید پاسخ دهد».

حسین نقوی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس  نیز گفت: «معلمان مدارس ایرانی خارج از کشور هرسال در شهریور اعزام می‌شوند تا فعالیت خود را از مهر آغاز کنند اما در برخی از کشورها زمان صدور ویزا طولانی می‌شود و عدم صدور ویزا توسط کشور میزبان برای افراد مشکلاتی ایجاد می‌کند». «در پیگیری‌هایی که از وزارت امور خارجه برای بررسی علت بازداشت ۹ معلم ایرانی داشتم، مشخص شد که هنوز مجوز کار این معلمان توسط کشور امارات صادر نشده و این دولت اقدام به بازداشت آنها کرده است». روز یکشنبه گذشته وزارت امور خارجه در اعتراض به اقدام امارات در بازداشت معلمان ایرانی در العین، کاردار امارات در تهران را احضار کرد. امارات متحده‌ عربی متشکل از هفت امیرنشین (امارت) است: ابوظبی، دوبی، شارجه، عجمان، ام‌القوین، رأس‌الخیمه و فجیره. قوانین دولتی در امیرنشین‌ها متفاوت است و با وجود پایتختی ابوظبی، هیچ‌کدام از آنها از قوانین ابوظبی تبعیت نمی‌کنند. ابوظبی سعی دارد این امیرنشین‌ها را به تبعیت از خود درآورد. این تفاوت در قوانین بعضا مشکلاتی را برای شهروندان اماراتی و اتباع دیگر کشورها ایجاد می‌کند. یکی از این مشکلات مربوط به قوانین کار است.

٤ يادداشت اعتراضي به امارات داده‌ايم حسن قشقاوي، معاون كنسولي وزير خارجه ايران، در مورد آخرين پيگيري‌ها از وضعيت معلمان ايراني كه در امارات در بازداشت به‌سر مي‌برند، گفت: «در تماس‌هايي كه با طرف اماراتي داشتيم، اعلام كرديم كه سفارت هر تضميني كه لازم باشد مي‌دهد تا معلمان آزاد شوند. شب اول اين واقعه با سفير امارات كه در تهران حضور نداشت، تماس داشتم و به‌دنبال آن، كاردار سفارت در غياب سفير احضار شد. تا‌به‌حال چهار يادداشت اعتراضي به امارات داده‌ و هر اقدام ديپلماتيكي كه مي‌توانستيم انجام داده‌ايم.

روز گذشته در كميسيون آموزش‌وپرورش نيز جلسه‌اي داشتيم و تصميمات خوبي گرفته شد. امروز هم از مسئولان آموزش‌وپرورش و مقامات ارگان‌هاي مرتبط دعوت كرده‌ايم تا در مورد اين موضوع رايزني‌هاي خود را انجام دهيم».معاون وزير خارجه در مورد اتهام مطرح‌شده براي اين معلمان گفت: «ادعاي طرف اماراتي اين است كه آنها مجوز كار در امارت ابوظبي و شهر العين را نداشتند. ما از همكارانمان در كنسولگري دوبي خواستيم كه گزارش دقيقي به ما بدهد تا ببينيم كه چه تاريخي و به چه صورتي چنين اتفاقي رخ داده است. ما از همه ظرفيت‌ها براي آزادشدن معلمان و رفع اين مشكل استفاده مي‌كنيم».

منبع: شرق

مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید