کد خبر:
14756
تاریخ انتشار: 23 آذر 1390 - 11:15
اتاق نیوز- تصدی گری غیر قانونی دولت در صنعت گردشگری و تغییرات پی در پی مدیریتی در پست های کلیدی این صنعت، باعث شده صنعت گردشگری که برخی ها آن را سرمایه ملی می دانند و نقش آن را در توسعه و رشد اقتصادی و همچنین افزایش اشتغالزایی بی بدیل قلمداد می کنند، دوران رکود و سردرگمی را سپری کند. موضوعی که انتقاد فعالان این صنعت را همراه داشته و از دیدگاه آنان تنها راه چاره و نجات این صنعت از رکود و بیماری واگذاری تصدی گری آن به بخش خصوصی است.
در همین رابطه، خسرو گلشن ایرانپور با تاکید بر ضرورت حضور فعال بخش خصوصی در صنعت گردشگری به خبرنگار اتاق نیوز گفت: با توجه به اینکه استفاده از توانایی و ظرفیت های بخش خصوصی در توسعه و رشد اقتصادی امری بدیهی و غیر قابل انکار است، اما صنعت گردشگری گرفتار تصمیمات دولتی است و بخش خصوصی و تشکل ها در آن جایگاهی ندارند.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی صنعت گردشگری تغییرات پی در پی مدیریتی است، اظهار داشت: دخالت های بیش از حد دولت در این صنعت تغییرات پی در پی در پست های کلیدی را رقم زده که این موضوع صنعت گردشگری را با چالش ها و آسیب های جدی مواجه کرده است.
دبیر کل جامعه هتلداران با بیان اینکه بهتر است دولت به جای سیاست گذاری برای صنعت گردشگری در بحث نظارت حضور داشته باشد، افزود: دولت به جای پرداختن به سیاست گذاری های کلان و مسائل مهمتر در کارهای تشکل ها دخالت کرده و هر روز شیوه ای را برای صنعت گردشگری اتخاذ می کند که این موضوع نه تنها کمکی به حل مشکلات این صنعت نمی کند بلکه، چالش های بیشتری را پیش روی این صنعت قرار می دهد.
وی با تاکید بر اینکه توسعه گردشگری با حضور فعال بخش خصوصی در این صنعت میسر می شود، تصریح کرد: تنها را نجات صنعت گردشگری و تحقق اهداف پیش بینی شده این صنعت در سند چشم انداز 20 ساله واگذاری این صنعت به بخش خصوصی و کاهش تغییرات پی در پی در پست های مدیریتی این صنعت است.
گلشن ایرانپور با اشاره به آمادگی کامل بخش خصوصی برای حضور در صنعت گردشگری گفت: تشکل ها و بخش خصوصی برای برنامه ریزی و برنامه های اجرایی این بخش آمادگی کامل دارند و اگر دولت به آنها اجازه ورود به این صنعت را بدهد به طور حتم در آینده شاهد رشد و پیشرفت صنعت گردشگری کشور خواهیم بود.
دبیر کل جامعه هتلداران با اظهار نارضایتی از وضعیت موجود صنعت گردشگری، اذعان داشت: در حال حاضر صنعت گردشگری جایگاه مناسبی در کشور ندارد و با توجه به این شرایط ما فقط به دنبال حفظ وضعیت موجود هستیم و به ارتقای این صنعت نمی اندیشیم.
وی با بیان اینکه دولت باید به سیاست گذاری های کلان در این بخش بپردازد، تصریح کرد: تامین زیرساخت ها، اختصاص منابع مناسب، چگونگی ورود سرمایه گذاران خارجی به این بخش و استفاده از سرمایه گذاری ها در این صنعت و اتخاذ تدابیر مناسب برای دستیابی به جذب 20 میلیون گردشگر تا پایان برنامه پنجم از جمله مباحثی است که اگر دولت به آن بپردازد بسیاری از مشکلاتی که هم اکنون صنعت گردشگری با آن مواجه است برطرف شده و شاهد افزایش آمار وروردی و خروجی گردشگران خواهیم بود.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری یکی از محورهای اصلی رشد اقتصادی و تثبیت و توسعه کشور است، اظهار داشت: متاسفانه تصدی گری بیش از حد دولت در صنعت گردشگری باعث شده این صنعت نتواند جایگاه واقعی خود را در کشور پیدا کند و با فاصله گرفتن از اهداف واقعی خود تاثیر گذاری موثری در رشد و توسعه اقتصادی نداشته باشد.
دبیر کل جامعه هتلداران، در پایان با بیان اینکه هم اکنون نزدیک به 800 هتل به گردشگران خدمات اقامتی ارائه می دهند، نیاز کشور را در این بخش، 1900 هتل در افق 1404 عنوان کرد.