Performancing Metrics

کی نوبت به بهره وری می رسد؟ | اتاق خبر
کد خبر: 146981
تاریخ انتشار: 7 مهر 1394 - 16:41
تحریم ها طی ده سال گذشته و رکود حال حاضر اقتصاد ایران که همراهی اش با تورم آن را تبدیل به پدیده ای غریب کرده، در تمام شاخص ها و ابعاد اقتصاد اثر گذاشته....

تحریم ها طی ده سال گذشته و رکود حال حاضر اقتصاد ایران که همراهی اش با تورم آن را تبدیل به پدیده ای غریب کرده، در تمام شاخص ها و ابعاد اقتصاد اثر گذاشته.

شاخص بهره وری از جمله شاخص های مهم در اقتصاد کشورها و سهیم در درآمد ناخالص ملی آن هاست که در ایران شرایط خوبی ندارد. حمیدرضا صالحی معتقد است افزایش بهره وری لزوما تابعی از رکود نیست و لزومی ندارد برای افزایش این شاخص اقتصادی منتظر رفع تحریم ها یا گذر دوران رکود باشیم.

حمیدرضا صالحی عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: من با این گزاره که برای افزایش بهره وری باید اول از رکود خارج شد موافق نیستم. باید دید جز رکود و رفع تحریم ها، عدم افزایش بهره وری در کشور ما، که بطور حتم تا حدی متاثر از این هاست، چه دلایلی دارد. اگر دقیق تر به برنامه سوم و چهارم توسعه و همینطور برنامه پنجم نگاه کنید خواهید دید که رشد اقتصادی 8 درصدی پیش بینی شده بود که از این 8 درصد، 5/2 درصد باید از محل بهره وری افزایش می یافت. تمام برنامه های اقتصادی کشور این را پیش بینی کرده بودند.

صالحی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم رکود نداشتیم و نفت هم گران فروختیم گفت: باید دید درآن دوره چه دلایلی باعث شد بهره وری افزایش پیدا نکند و به پیش بینی های مدنظرمان از سهم بهره وری در رشد اقتصادی نرسیم.

صالحی ادامه داد: من موافق نیستم که امروز به دلیل رکود امکان انجام فعالیت های منجر به بهره وری در کشور وجود ندارد. ما از نظر شدت مصرف انرژی های مختلف مثل آب و برق و گاز، رتبه های مناسبی در دنیا نداریم و شدت مصرف انرژی در ایران دو برابر متوسط این شاخص در دنیاست.

صالحی با تاکید بر اینکه ارزان بودن انرژی در کشور باعث افزایش شدت مصرف انرژی در کشور شده گفت: زمانی می توان بهره وری را بالا برد که کاهش تلفات انرژی و ارزش افزوده مسئله مهمی در اقتصاد کشور تلقی شود. عمده ترین مسئله ای که می تواند در اقتصادی باعث افزایش بهره وری شود، استفاده بهینه از داشته هایش است. داشته هایی چون نیروی انسانی، منابع و ثروت های خدادایی مثل نفت و گاز و در نهایت تکنولوژی.

صالحی با اشاره به اینکه ما با سوزاندن یک بشکه نفت 270 دلار به جی.دی.پی اضافه می کنیم گفت: در برخی کشور ها این رقم 870 دلار است. ژاپن حتی توانسته این رقم را به 1700 دلار برساند. ما اما به دلیل زندگی در کشوری که همیشه انرژی ارزان داشته، در بهره وری نمره خوبی نداشتیم و تا زمانی که قدر حامل های انرژی را ندانیم، به بهره وری نمی رسیم. وقتی قیمت انرژی در کشور واقعی شود، سهم بهره وری هم افزایش پیدا خواهد کرد. درآمد مردم با بالارفتن بهره وری بیشتر خواهد شد و قدرت خرید افزایش خواهد یافت. در چنین شرایطی و در راستای یک برنامه متعالی می توان به رشد اقتصادی مناسب، و جامعه ای جوان و پرنشاط رسید.

 منبع: اتاق تهران

کلید واژه ها :
مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید