به گزارش اتاق نیوز به نقل از اتاق خراسان رضوی، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در کمیسیون بهبود محیط کسبوکار، اظهار کرد: حضور بانوان و دانشگاهیان در کمیسیون بهبود فضای کسب و کار دور هشتم نوید بخش نتایج مؤثر در این کمیسیون است.
وی با اشاره به قانون بهبود محیط کسبوکار در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با توجه به اینکه اجرای کامل قانون بهبود محیط کسبوکار زمینهساز حرکت اصولی اقتصاد کشور است ولی متأسفانه اجرای قانون بهبود فضای کسبوکار با مسائل و مشکلات فراوانی روبهرو بوده و تدوین تصویب آییننامه در مجلس تنها بخش کوچکی از این قانون است.
شافعی ایجاد فضای باز درزمینۀ روابط خارجی و تغییر دیدگاه بینالمللی نسبت به ایران را از فرصتهای مناسب دانست و افزود: اگر فضای مناسبی را برای قانون بهبود فضای کسبوکار آماده نکنیم، نه تنها نمیتوان از این فرصتها به خوبی استفاده کرد بلکه چنانچه تحریمها برداشته شود باز هم امیدی به پیشرفت نخواهد بود چرا که بیشتر مشکلات ما درونی است.
وی بیان کرد: متأسفـــانه در درون و بیرون اتاق اهداف اصلی گم شدهاند و به اشتباه ابزارها جایگزین آن شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره با توجه به امکانات اتاق، وسایل و ابزارهایی را از لحاظ معنوی و مادی برای فعالیتهای کمیسیونها آماده خواهیم کرد، و تصور میشود در این دوره کمیسیونها ارتقا یابند.
رئیس اتاق مشهد بیان کرد: کمیسیون محیط کسبوکار با موضوع حساس و تعیین کنندهای که دارد میتوان در ارائه نظرات اتاق مشهد نقش مؤثری داشته باشد.
رضا حمیدی رئیس کمیسیون بهبود محیط کسبوکار در ادامه جلسه با اشاره به اینکه رکود بزرگترین مشکل اقتصاد جامعه است، اظهار کرد: با توجه به اینکه پیشنهادهای زیادی از سوی اقتصادانان و مقامات کشور برای خروج از رکود ارائه شده متأسفانه هنوز این راهکارها روی کاغذ باقی مانده است.
وی کنترل خردمندانه واردات را ضروری دانست و اضافه کرد: در حال حاضر صادرات گمرک چین به ایران فقط در زمینهٔ کفش و پوشاک در سال 2014 هشت صد میلیون دلار است، این در حالی بوده که آمار گمرک ایران واردات از چین 5 میلیون دلار است.
حمیدی با بیان اینکه قاچاق یکی از مهمترین معضلات کشور است، گفت: باید شاخصهای رکود، کنترل خردمندانه و برخورد راستین با قاچاق را در دستور کار خود قرار دهیم و پس از تصمیمات در جلسات آن را به اطلاع عموم برسانیم.
یاسر مهرآور رئیس دبیرخانه امور هماهنگی کمیسیونهای تخصصی اتاق مشهد با اشاره به اهداف کمیسیون بهبود محیط کسبوکار اظهار کرد: لزوم بررسی ساز و کارهای حمایت از منافع اعضا اتاق در بخش مسائل حاکمیتی از جمله قوانین بیمه، مالیات و کار و تعامل با دستگاههای مربوطه، تلاش برای رصد کردن شاخصهای اثرگذار بر محیط کسبوکار و بررسی راهکارهای بهبود آنان، ضرورت بررسی قوانین مانع و مخل کسبوکار و پیگیری اصلاح رویهها و سعی در توانمندسازی اعضا به ویژه جوانان و بانوان برای توسعه کسبوکار از جمله اهداف این کمیسیون است.
وی تصریح کرد: بررسی و تجزیه و تحلیل قوانین موجود، ارائه نظرات و پیشنهادهای کارشناسی در خصوص بیمه، تأمین اجتماعی حوزه کارگری و کارفرمایی، بررسی شاخصهای محیط کسبوکار به منظور تسهیل امور اعضا اتاق و فعالان اقتصادی و کمک به بهبود محیط کسبوکار به عنوان قلمرو فعالیت کمیسیون در نظر گرفته شده است.
رئیس دبیرخانه امور هماهنگی کمیسیونهای تخصصی اتاق مشهد کمیتـــه امور مالیـــاتی، کمیته امور تأمین اجتماعی، کمیته کار و امور اجتماعی و کمیته بررسی و پایش محیط کسبوکار را کمیتههای پیشنهادی کمیسیون بهبود محیط کسبوکار عنوان کرد و افزود: بررسی موضوعاتی چون مسائل مربوط به نمایندگان اتاق در هیات های حل اختلاف مالیاتی استان، تجزیه و تحلیل قوانین و مقررات مالیاتی، بررسی موضوعات ارجاعی از سوی کمیسیون مربوطه و لوایح و طرحهای پیشنهادی دولت و مجلس در حوزه مالیات از موارد قلمرو فعالیت کمیته امور مالیاتی است.
مهرآور گفت: در قلمرو فعالیت کمیته بررسی و پایش محیط کسبوکار بررسی شاخص سنجش، موانع و مشکلات و تحلیل قوانین و مقررات مربوط با محیط کسبوکار مورد توجه قرار گرفته است.
علی شریعتی مقدم رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق مشهد نیز در این جلسه گفت: شاخصهای جهانی از ارتقا رتبهی ایران در زمینهٔ کسبوکار خبر میدهند، اما این در صورتی بوده که ما به عنوان فعال اقتصادی شاهد فضای محدودی از کسبوکار در کشور هستیم بنابراین اهمیت مسئولیت کمیسیون بهبود محیط کسبوکار بسیار جدی است.
وی با اشاره به ایجاد و بهبود فضای گفتمان کلی با دولت و جهان به عنوان یک فرصت افزود: اگر مشکلات فعال اقتصادی کشور حل نشده باقی بماند قاعدتاً سرمایهگذار خارجی و همکاریهای بینالمللی در کشور با حجمی از بروکراسی و مشکلات روبهرو خواهد شد که در نتیجه این فرصت از دست خواهد رفت.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی تمرکز بر مکانیزم های بهبود فضای کسبوکار را مهم دانست و عنوان کرد: همچنین توجه به اثربخشی کسبوکار در اقتصاد نیز دارای اهمیت است.
شریعتی مقدم بیان کرد: گله از مسائل و عدم پیگیری موضوعات مطرح شده و نبود یک مکانیزم مشخص از جمله مشکلات بخش خصوصی است.
وی تمرکز بر سازمانها افراد و راهکارهای دیگری که میتواند پشتیبان بهبود فضای کسبوکار باشد از جمله پیشنهادهای خود مطرح کرد.
مدیرعامل شرکت نوین زعفران بخش رسانه و روابط عمومی را در مطرح کردن حرفهی پیشنهادها و راهکارها ضروری دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به دغدغه بسیار مسئولان اگر فشاری بر روی موضوعات نباشد، موضوع به صورت نگرانی عمومی مطرح نشده و خروجی اندکی خواهد داشت.
شریعتیمقدم تأکید کرد: باید ارتباطی بین کمیسیــونهای اتـــاق با کمیسیون بهبود فضای کسبوکار ایجــاد شود.
سیادت رئیس انجمن مدیران خراسان رضوی با بیان اینکه بر چهره اقتصاد و فرهنگ کشور اسید پاشیده شده است خاطرنشان کرد: زمانی بخش خصوصی قهرمان خواهد بود که از مزایا و منافع که در اختیار دارد استفاده کند این در حالی بوده که بخش خصوصی کشور و استان از این فرصتها استفاده نکرده است.
رئیس انجمن مدیران خراسان رضوی با تأکید بر پایش در اخلاق حرفهای در محیط کسبوکار و بخش خصوصی گفت: متأسفانه بحث اصلی در اقتصــاد و حوزه کسبوکار کشور عدم وجود برنامه و هدف است.