کد خبر:
14312
تاریخ انتشار: 20 آذر 1390 - 11:53
در حالی که چهارمین نامه وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شده است، اعلام نظر تند توسط وزیر و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی خطاب به وزارت صنعت معدن و تجارت رویکرد اصلی شده است تا بگویند قصد شکایت از این وزارتخانه را برای واردات میوه دارند.
اتاق نیوز- در حالی که دیروز مشخص شد اولین مکاتبه وزارت جهاد کشاورزی درباره بحث واردات محصولات کشاورزی در پانزدهم شهریورماه سال 89 به وزارت بازرگانی سابق رسیده و حاوی فهرستی مشتمل بر 49 قلم کالا با حقوق ورودی و شرایط واردات تجدیدنظر شده بوده و وزارت بازرگانی(سابق) نیز نامه را 24 شهریور 89 به رئیس کل گمرک و همچنین به دفتر واردات گمرک، اعلام کرده،این بحث با حاشیه های خود هنوز هم ادامه دارد.
با وجود آنکه درنامه مذکور فهرست کالاها به 4 دسته ممنوع ثبتسفارش تا اطلاع ثانوی،موکول به اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی، افزایش تعرفه دائمی و تعرفهگذاری فصلی تقسیم شده بوده و دومین مکاتبه وزارت جهاد کشاورزی در تاریخ 27 شهریور 89 به وزارت بازرگانی ارسال شده و این مکاتبه، منضم به فهرستی مشتمل بر هشتاد ردیف تعرفه شامل 323 قلم کالا و محصول کشاورزی با حقوق ورودی و شرایط واردات جدید بوده تکلیف سرنوشت واردات انجام شده مشخص نیست و هر دو نهاد از پذیرش مسئولیتش شانه خالی می کنند.
در این خصوص صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه بیست و هشمتمین کمیته اجرایی سیرداب در جمع خبرنگاران گفته است:سال گذشته پس از ابلاغ قانون افزایش بهره وری و فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه جلوگیری از واردات بی رویه محصولات کشاورزی را چند دسته کردیم و در این دسته بندی ممنوعیت برخی محصولات اعلام شد،که البته واردات موز به دلیل عدم تولید داخل بلامانع است.
نامه چهارم وزیر جهاد به صنعت
این در حالی است که امروز اعلام شد که نامه جدید خلیلیان به غضنفری و گمرک ابلاغ و اقلام ممنوع الورود اعلام شده است.
این خبر را مشاور وزیر جهاد کشاورزی بیان داشته و از جدیدترین نامه وزیر جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک در باره سیاستهای وارداتی خبر داده تا بگوید:این نامه پیرو نامههای 6 شهریور 89 و 11 خرداد و 21 تیرماه سال 90 وزارت جهاد کشاورزی ارسال شد که در آن ضمن تایید مفادنامههای قبلی و تاکید بر اجرای مفاد نامههای فوقالذکر، گفته شده است کماکان واردات محصولات پیاز، سیبزمینی،سیر،انواع میوه به جز موز،شیرخشک صنعتی، فراوردههای لبنی به جز کره، انواع کمپوت، کنسرو، رب انار و گوجهفرنگی، برگ آلو، بادام و عسل تا اطلاعثانوی صورت نگیرد.
سیدجواد حسینی کوهی خیلی در مورد ارسال چهارمین نامه وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت ومفاد این نامه این گونه توضیح داد:در این نامه تاکید شده است، در صورت نیاز به واردات بعضی اقلام با در خواست آن وزارتخانه (صنعت، معدن و تجارت) حسب مورد بررسی و اعلام نظر توسط وزارت جهاد کشاورزی صورت خواهد گرفت.
به گفته حسینی همچنین در این نامه اضافه شده است، برای کلیه کالاهایی که قبلا قید شده ثبت سفارش نشود،قیدعدم ثبت سفارش همچنان برقرار است.
حسینی به فارس گفت: در این نامه تصریح شده است که از تمدید ثبت سفارشهای قبلی برای کالاها نیز جلوگیری به عمل آید.
وی زمان ارسال نامه وزارت جهاد کشاورزی به گمرک را 16 آبان امسال اعلام و گفت:در آن خواسته شده، نسخه خوانا از کلیه ثبت سفارشها صورت گرفته انواع میوه از تاریخ 15 شهریور سال 89 ظرف مدت یک هفته در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.
حسینی با بیان اینکه اخیرا مسولان وزارت صنعت،معدن و تجارت کنترل بهداشتی سازمان حفظ نباتات را مجوز واردات تلقی کردهاند، گفت: سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرا و نظارت بر سلامت بهداشتی و قرنطینهای محصولات کشاورزی سه حلقه مربوط به واردات است که متأسفانه وزارت صنعت معدن و تجارت نظارت بر سلامت محصولات از سوی سازمان حفظ نباتات را به عنوان مجوزی برای واردات تلقی میکند در حالی که وظیفه ذاتی این سازمان نظارت بر سلامت هر گونه محصولات کشاورزی است و دلیلی بر تایید واردات بدون مجوز نیست.
سیاستهای وزارت جهاد اجرا نشده است
وی ادامه داد: اگر در حوزه سیاستگذاری که قانون بهرهوری کشاورزی آنرا تفویض کرده مشکلی باشد، وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخگو باشد اما مشکل این است که سیاستهای اعمال شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی اجرا نشده است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: نامههای وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت از شهریور سال 89 شروع شده و مدت 15 ماهه فرصت کافی است که اگر هم به زعم مسئولان وزارت صنعت معدن و تجارت ابهامی بود باید تاکنون برطرف میشد.
وی افزود: چطور وزارتخانهای 15 ماه تمام اموراتش در ابهام میگذرد و تلاشی برای رفع آنچه که آنها ابهام میخوانند نکرده است.
وی گفت: انتظار داشتیم بعد از اینکه مقام معظم رهبری در مورد واردات و میوه صحبت کرد و یا بعد از اینکه کمیسیون کشاورزی در مورد واردات بیرویه تذکر دادند وزارت صنعت، معدن و تجارت گروه مستقلی را غیر از گروه حاضر برای نظارت و بررسی موضوع واردات به لحاظ قانونی انجام میداد.
ردپای مافیا در واردات
حسینی تصریح کرد: حقیقت این است که سیاستگذاریهای وزارت جهاد کشاورزی در واردات میوه به درستی انجام شده اما به آن عمل نشده است.
حسینی تاکید کرد: ما نمیدانیم 5 ـ 4 نفر وارد کننده چه کسانی هستند که نه تنها وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت بلکه کل دولت را هزینه میکنند.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد:اگر تخلفی از سوی وزارت صنعت،معدن و تجارت یا گمرک صورت گرفته طبق قانون باید پاسخگو باشند.
دفاع از واردات توسط طرفداران نظام سرمایه داری
همچنین وزیر جهاد کشاورزی نیز در حمله ای تازه امروز در همایشی تصریح کرد:ثبت سفارش و واردات برخی اقلام مثل میوه های گرمسیری، توت فرنگی، انگور را ممنوع و در خرداد ماه نیز ابلاغی در زمینه نحوه عملکرد در سال 90 را نیز اعلام کردیم.
خلیلیان اظهار داشت: در این ابلاغیه شرایط ورود 190 قلم را اعلام کردیم که البته ثبت سفارش و واردات برخی اقلام از جمله توت فرنگی، سیب، رب گوجه فرنگی انواع فرآورده های لبنی به جز کره ممنوع اعلام شد.
وی در زمینه میزان واردات محصولات کشاورزی در سال گذشته گفت:واردات محصولات کشاورزی در سال گذشته از نظر وزنی 30 درصد کاهش داشته، ضمن اینکه امسال نیز واردات محصولات کشاورزی 17 درصد کاهش یافته است.
وزیرجهادکشاورزی بیان کرد: آنهایی که طرفدار نظام سرمایه داری از واردات دفاع می کردند،هم اکنون از ممنوعیت واردات حمایت میکنند که این خود حرکت به سمت جلو محسوب می شود.
اعلام ممنوعیت واردات مرغ؛ 2 ماه پیش
وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه از 2 ماه پیش واردات مرغ را ممنوع اعلام کرده است، گفت: واردات گوشت قرمز در سالجاری به میزان نصف سال گذشته محدود شده است.
صادق خلیلیان درباره واردات گوشت مرغ و گوشت قرمز اعلام کرد: واردات گوشت مرغ را از2 ماه پیش ممنوع اعلام کردیم و از سویی برای صادرات آن نیز جایزه تعیین کرده ایم.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا شاهد عرضه مرغهای وارداتی در بازار هستیم؟ گفت: ممکن است که مرغهایی که هم اکنون در بازار وجود دارند از قبل وارد و ذخیره شده باشند.
وزیر جهاد کشاورزی در زمینه واردات گوشت قرمز نیز اظهار داشت:واردات گوشت قرمز نیز محدود شده است به طوری که میزان ورود آن به نصف مقدار سال پیش محدودیت یافته است.
وی درباره واردات شیر خشک نیز گفت: ممنوعیت واردات شیر خشک و تعیین قیمت پایه خرید شیر از دامداران باعث شده تا شرایط نسبت به 3 ماه پیش نیز بهتر شود. خلیلیان تأکید کرد: با ممنوعیت واردات مرغ و سازماندهی که مرغداران در امور داده اند شرایط بهتر نیز خواهد شد.
وی گفت: واردات میوه کاهش یافته اما هنوز به شرایط مطلوب نرسیده ایم. باید حداقل واردات را در بخش کشاورزی داشته باشیم و تنها نسبت به واردات محصولاتی که در داخل تولیدشان بسیار کم است اقدام کنیم.
واردات عسل هم ممنوع است
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش 17 درصدی واردات در 7 ماهه اول سال جاری، گفت: واردات محصولات کشاورزی در سال گذشته از نظر وزنی 30 درصد کاهش داشته است.
خلیلیان افزود: در چند روز گذشته اقلامی که ممنوعیتشان ممنوع را طی یک ابلاغیه اعلام کرده ایم که در آن لیست عسل نیز اضافه شده است.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین در بیست و هشمتمین اجلاس کمیته اجرایی سیرداب اظهارداشت: یکی از اهدافی که کشورهای عضو دنبال می کنند مبارزه با فقر و برقراری امنیت غذایی است. طبیعتاً این اجلاس از چند بعد برگزار می شود که یکی از ابعاد برگزاری آن تبادل تجربیات کشورهای عضو و هماهنگی در تصمیم گیری ها است.
مقصر وزارت صنعت است؛شکایت می کنیم
اما این پایان کار نبود و رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان هم با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک مقصرین واردات بیرویه هستند، گفت: واردات غیرقانونی محصولات کشاورزی را در قالب سیاستهای نظام صنفی پیگیری میکنیم.
مسعود اسدی با اعلام این خبر افزود: نظام صنفی کشاورزی به عنوان نهادی که براساس تصویبنامه هیئت وزیران، نماینده قانونی و مستقل کشاورزی و تولیدکنندگاه بخش کشاورزی است برخورد لازم میداند که در واردات اخیر از حقوق کشاورزان حمایت کند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان افزود: در همین ارتباط جمعی از برجستهترین حقوقدانان، مامور تدوین لایحهای برای ارجاع تخلفات وزارت بازرگانی و گمرک در خصوص واردات غیرمجاز و بررسی ضرر و زیان وارده به کشاورزان و باغداران هستند.
وی گفت: با هماهنگیهای انجام شده، سایر استانهای آسیبدیده از واردات محصولات کشاورزی هم به زودی از طریق سیستم قضایی پیگیر مطالبات قانونی خود خواهند شد.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان مقصرین اصلی واردات غیرقانونی محصولات کشاورزی را وزارت بازرگانی و گمرک دانست و تصریح کرد: متاسفانه این دو نهاد در طی ادوار گذشته هیچ گونه ممانعت جدی را با واردکنندگان نداشته و سوابق این دو نهاد نشان میدهد که همیشه نهایت تساهل و تسامح را به نفع واردکنندگان میوه و به ضرر تولیدکنندگان داخلی داشتهاند.
وی اضافه کرد: کشاورزان به عنوان ضرر دیدگان اصلی واردات، متولی دانستن وزارت جهاد کشاورزی را در این خصوص یک فرافکنی آشکار میداند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان به مهر گفت: واردات غیرقانونی محصولات کشاورزی در قالب سیاستهای نظام صنفی در حال پیگیری است و به زودی از عوامل آن شکایت می شود.
مسعود اسدی اظهار کرد: نظام صنفی کشاورزی به عنوان نهادی که بر اساس تصویب نامه هیئت وزیران، نماینده قانونی و مستقل کشاورزان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی است برخود وظیفه می داند که در واردات اخیر از حقوق کشاورزان حمایت کند.
اسدی افزود: در همین ارتباط جمعی از برجسته ترین حقوقدانان، مامور تدوین لایحه ای برای ارجاع تخلفات وزارت بازرگانی و گمرک در خصوص واردات غیرمجاز و بررسی ضرر و زیان وارده به کشاورزان و باغداران هستند.