اتاق نیوز - رئيس اتحاديه کاشي فروشان گفت: کارخانجات توليد کاشي و سراميک 70 درصد توليد خود را کم کردند.
مصطفي گودرزي افزود: توليد کاشي در سطح کشور بالغ بر 500 تا 600 ميليون متر مربع است اما مصرف ما روز به روز کاهش پيدا مي کند. بنابراين شرکت هاي توليدي نيز بالغ بر 70 درصد پتانسيل خود را کاهش داده اند.
همين امروز اگر توليد متوقف شود، ما براي يک سال موجودي دپو شده در انبارهاي کارخانجات توليدي و مشتريان داريم. وي در رابطه با بحث صادرات اين محصول به نسيم اظهار داشت: وضعيت بازار صادراتي اين محصول نسبتا خوب است به طوري که اگر وضعيت اين بازار نيز مانند بازار داخلي خوب نبود شايد تا به حال اين صنعت به بن بست مي خورد و بسياري از کارخانه ها ورشکست مي شدند.
وي افزود: البته با وجود صادرات باز هم برخي از کارخانه ها به خصوص در شهرستان يزد ورشکست شده و توسط کارخانه هاي بزرگتر خريداري شده اند.
رئيس اتحاديه کاشي سازان ادامه داد: خوشبختانه حدود 80 درصد کاشي و سراميک ما به کشور عراق فرستاده مي شود و اگر اين اتفاق صورت نمي گرفت بدون شک بحراني در اين صنعت رخ داده بود. صادرات کمک کرده تا ادعا کنيم که توانسته ايم فعلاروي پاي خود بايستيم. البته متاسفانه قبلاصادرات به کشورهاي آسياي ميانه نيز داشتيم که کشور ترکيه بازار آنجا را از ما گرفت.
وي تصريح کرد: دولتمردان اگر بتوانند مقدماتي را فراهم کنند تا بتوان بازارهاي بيشتري براي صادرات داشت کمک بسيار بزرگي به اين صنعت کرده اند، از جمله اين کمک ها ساخت جاده هايي است که تجار بتوانند از آن طريق محصولات خود را به بازارهاي مختلف برسانند.
وي گفت: هر چند دولت نيز تا جايي که توانسته در کمک به اين صنعت کوتاهي نکرده، اما به نظر من متاسفانه کاشي و سراميک براي دولتمردان ما در اولويت قرار ندارد و اين ممکن است که کار را مشکل کند.
گودرزي، همچنين در پايان بيان داشت: صنعت کاشي و سراميک جزء صنايعي است که با بحث مسکن و ساخت و ساز ارتباط مستقيم دارد، از اين جهت در اوضاع کنوني که بازار مسکن در حالت رکود است، بازار کاشي و سراميک نيز شرايط خوبي را تجربه نمي کند و در حال رکود به سر مي برد
کد خبر:
119932
تاریخ انتشار: 16 تیر 1394 - 09:39
اتاق نیوز - رئيس اتحاديه کاشي فروشان گفت: کارخانجات توليد کاشي و سراميک 70 درصد توليد خود را کم کردند....