اتاق نیوز:عضو انجمن صنایع همگن کاغذ با اشاره به غیرکارشناسی بودن مبنای اختصاص ۲۰ درصد ارزش تجهیزات خطوط تولید کاغذ به تجهیزات داخلی، گفت: راههای متنوعی برای دور زدن این مسئله وجود دارد و وزارت صنعت نیز نظارت دقیقی بر اجرای آن ندارد.
جواد باقری با بیان اینکه مبنای تولید داخل بودن تجهیزات مورد نیاز در خطوط تولید کارخانهها از سوی وزارت صنعت به صورت غیرکارشناسی تعیین شده است، اظهار داشت: بر اساس تأکید وزارت صنعت، در ایجاد خط تولید یک واحد صنعتی در زمینه تولید کاغذ باید 20 درصد از ارزش سرمایه لازم برای ایجاد خط تولید صرف خرید از داخل شود.
وی افزود: مبنای تعیین شده در این مورد، کارشناسی شده نیست زیرا اولاً سهم 20 درصدی از «ارزش» تجهیزات تعیین شده، نه از «تعداد» تجهیزات و ثانیاً بانک اطلاعاتی کاملی از تجهیزات ساخت داخل وجود ندارد و نمیدانیم در چه بخشهایی، تولید داخل صورت میگیرد.
باقری ادامه داد: این در حالی است که نظارت دقیقی بر نحوه تأمین این 20 درصد ساخت داخل وجود ندارد و روشهای مختلفی برای دور زدن آن وجود دارد.
وی تصریح کرد: برای نظارت دقیق بر این موضوع باید کار به تشکلهای مربوطه سپرده شود، زیرا آنها میتوانند بررسی کنند که چه میزان ساخت داخل در یک پروژه عملیاتی شده است.
وی افزود: وقتی برای دریافت مجوز واردات ماشین آلات صنعت کاغذ به وزارت صنعت مراجعه میکنیم، به ما میگویند که باید 20 درصد از ارزش ماشینآلات از داخل تأمین شود که این رقم به ارزش تجهیزات اختصاص دارد، نه تعداد ماشینآلات.
عضو انجمن صنایع همگن کاغذ با بیان اینکه نظارتی بر میزان عملیاتی شدن این مسئله نیز وجود ندارد، گفت: برخی افراد در این زمینه اقدام به سندسازی میکنند و در واقع تمام تجهیزات خط تولید را از طریق واردات تأمین میکنند.
وی ادامه داد: برخی نیز از یک شرکت خدمات فنی مهندسی میخواهند تا برای تأمین تجهیزات خط تولید اقدام کنند که گاهی، شرکت خدمات فنی و مهندسی اقدام به واردات میکند و درنهایت این تجهیزات به عنوان تولید داخل مورد مصرف قرار میگیرد.
باقری در عین حال اظهار داشت: گاهی اوقات نیز در اجرای پروژهها عنوان میشود که 20 درصد تجهیزات از داخل تأمین شده، ولی در واقع حتی امکان تأمین 5 درصد از آن هم در داخل وجود ندارد.
وی تصریح کرد: حمایت از تولید ملی مقبول است، ولی شکل اجرای این فرایند مهم است که باید دید به چه صورت امکان تأمین نیاز صنعت از داخل وجود دارد.
به گفته وی، در حال حاضر امکان تأمین تجهیزات خط تولید کاغذ با ظرفیت 50 تن در کشور وجود دارد، ولی برای تجهیزات با ظرفیت بالاتر نیازمند انتقال تکنولوژی و ایجاد واحدهای تحقیقاتی و طراحی قوی هستیم.
عضو انجمن صنایع همگن کاغذ با بیان اینکه در حال حاضر تولید با ظرفیت کمتر از 400 تن توجیه ندارد، گفت: مهندسی معکوس میتواند در زمینه ساخت تجهیزات کارخانهای در کشور مؤثر باشد.
منبع: فارس
کد خبر:
115137
تاریخ انتشار: 29 خرداد 1394 - 08:30
اتاق نیوز:عضو انجمن صنایع همگن کاغذ با اشاره به غیرکارشناسی بودن مبنای اختصاص ۲۰ درصد ارزش تجهیزات خطوط تولید کاغذ به تجهیزات داخلی، گفت: راههای متنوعی برای دور زد
کلید واژه ها :