رييس اتحاديه توليدكنندگان گل و گياه استان تهران با بيان اينكه عليرغم اعياد شعبانيه بازار گل و گياه در ركود است، گفت: به دليل واردات بيرويه انواع گونههاي گياهي و پياز گل، ميزان توليد بسيار بيشتر از مصرف است.
اتاق نیوزـ غلامحسين سلطانمحمدي، اظهار كرد: عليرغم اينكه انتظار ميرفت در اعياد شعبانيه و در ماه جاري بازار گل و گياه رونق خوبي داشته باشد، بازار در ركود است و فروش خوبي نداريم.
به گفته وي بالاترين ميزان فروش گل در ايران مربوط به روز مادر (تولد حضرت فاطمه (س)) است به گونهاي كه در روز مادر تقاضا و فروش گل 10 برابر فروش گل در روز پدر (تولد حضرت علي (ع)) است.
سلطان محمدي تصريح كرد: در كشور ما گل در مصرف و سبد كالاي خانوار جايگاهي ندارد و بازار گل فقط مربوط به مناسبتهاست چراكه مردم قدرت خريد گل را ندارند مگر مجبور باشند؛ اين در حالي است كه سرانه مصرف گل در كشورهاي اروپايي 300 شاخه و در كشور ما سه تا پنج شاخه است.
رييس اتحاديه توليدكنندگان گل و گياه استان تهران تصريح كرد: وزارت جهاد كشاورزي بايد مجوزهاي واردات گونههاي گياهي و انواع پيازهاي گل را براساس نياز و مصرف صادر كند در حالي كه اكنون واردات و توليد بيش از مصرف و تقاضا است كه توليدات بيرويه دور ريخته ميشود.
وي با اشاره به پايين بودن ميزان صادرات گل و گياه كشور، گفت: در حال حاضر صادرات ناچيزي به كشورهاي حاشيه خليج فارس توسط هواپيما و مقداري به كشورهاي بلوك شرق توسط كاميون انجام ميشود.
سلطان محمدي افزود: با وجود داشتن اقليم مناسب و رتبه هفدهم تواليد گل و گياه، توليد انبوه و بستهبندي مناسب و پايانه صادراتي نداريم كه نيازمند حمايت دولتي است.
رييس اتحاديه توليدكنندگان گل و گياه استان تهران يادآور شد: پايانه صادراتي احمدآباد مستوفي در فرودگاه امام (ره) هنوز افتتاح نشده كه مستلزم تجهيزات و امكانات در بازار گل و گياه امام رضا (ع) و راهاندازي سردخانه و امكانات بستهبندي در اين بازار است كه حداقل يك ميليارد تومان هزينه لازم دارد.
انتهاي پيام