Performancing Metrics

گفت و گوی اتاق نیوز با عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران پیرامون فروش فوق العاده ماه رمضان | اتاق خبر
کد خبر: 108823
تاریخ انتشار: 2 خرداد 1394 - 17:50
اتاق نیوز -  احسان احمدی - اتاق اصناف به این جمع بندی رسیده است که در ماه رمضان امسال فروش فوق العاده جایگزین نمایشگاه ضیافت شود و کالاهای اساسی مردم در واحدهای صنفی
اتاق نیوز -  احسان احمدی - اتاق اصناف به این جمع بندی رسیده است که در ماه رمضان امسال فروش فوق العاده جایگزین نمایشگاه ضیافت شود و کالاهای اساسی مردم در واحدهای صنفی سطح شهر با تخفیف 5 تا 15 درصدی عرضه شود. در ادامه مجتبی صفایی، عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران به سوألات پیرامون این طرح پاسخ می دهد.
*چه شد که اتاق اصناف تصمیم گرفت نمایشگاه ضیافت برگزار نشود؟ برگزاری هر نمایشگاهی نیاز به چندین فاکتور مهم دارد که همانند سنوات گذشته، امسال هم این شرایط مهیا نبود و تصمیم بر این شد تا زمانیکه امور برگزاری هر نمایشگاهی به طور کامل به اصناف واگذار نشود، واحدهای صنفی در آن حضور پیدا نکنند. *اما اینگونه نمایشگاه ها در سال های گذشته برگزار شد و مسئولان اتاق و یا شورای اصناف با برگزاری آن مشکلی نداشتند. درست است. قبول کنیم که کمتر از دو سال از حضور هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران وسایرشهرها می گذرد و باید به این نهاد زمان داد تا برنامه هایش را عملیاتی کند. فکر می کنم پاسخ این سوأل را باید از مدیران قبلی جویا شد که چرا اصناف هر شرایطی را برای برپایی نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا پذیرفتند. * فروش فوق العاده در کل کشور اجرا می شود؟ خیر.اجرای این طرح در شهرستان ها اجباری نیست و اتاق های اصناف بسته به شرایطی که دارند می توانند نمایشگاه ضیافت هم برگزار کنند. * چرا این طرح در سطح کشوری اجرا نمی شود؟ اجرای این طرح در شهرهای بزرگی که تعداد  صنوف در آن زیاد است، منطقی است و در شهرستان هایی که جمعیت و مساحت آن کم است، برگزاری نمایشگاه بهتر است. *واحدهای صنفی باید دارای چه شرایطی باشند تا در فروش فوق العاده شرکت کنند؟ واحد متقاضی باید دارای مجورکسب بوده و با مراجعه به اتحادیه ای خود فاکتورهای خرید کالا را ارائه کند و پس ازتأیید قیمت و تخفیف هایی که مطرح کرده است، کد فروش فوق العاده دریافت می کند و با نصب بنر فروش فوق العاده در محل واحد صنفی خود می تواند دراین طرح حضور یابد. *آیا اصناف می توانند در مواقعی به غیر عید نوروز، ماه رمضان و یا آغاز سال تحصیلی این نوع از فروش را داشته باشند؟ هر واحد صنفی با توجه به رو به اتمام بودن فصل فروش محصولات خود میتواند طبق قانون  نظام صنفی درهر سال ۲ نوبت و هر نوبت بمدت یکماه ،نسبت به برگزاری فروش فوق العاده اقدام نماید. * درصد تخفیفی که واحد صنفی و اتحادیه  برای فروش فوق العاده درنظر می گیرد، چگونه محاسبه می شود؟ قانونگذار برای هر صنف سودی را مشخص کرده است و در فروش فوق العاده واحد صنفی کالا را کمتر از سود معین شده عرضه خواهد کرد اما این رویه به معنای حراج نخواهد بود. *حراج و فروش فوق العاده چه تفاوتی دارند؟ حراج به عرضه کالا جهت فروش به قیمت پایین تر از قیمت خرید و کم تر از قیمت متعارف و تعادلی بازار است و به عرضه کالا جهت فروش به قیمت حداقل 10 یا 15 درصد پایین تر از قیمت متعارف و تعادلی بازار که در مدت معین در واحدهای صنفی تحت شرایط و ضوابط یک آیین نامه مشخص انجام می گیرد، فروش فوق العاده گفته می شود. *ارزان فروشی جرم محسوب می شود یا خیر؟ چراکه گاها شاهد هستیم با برخی از ارزان فروشان برخورد هم شده است. ارزان فروشی جرم محسوب نمی شود. اما به اصنافی که به هر دلیلی خواستار ارزان فروشی هستند پیشنهاد می کنیم؛برای حفظ فضای رقابتی میان واحدهای صنفی و داشتن بازاری مطلوب این موضوع را با اتحادیه خود در میان گذاشته و سپس مبادرت به فروش کالا کنند. *ارزان فروشی در شرایطی که رکود در بازار صنوف حکم فرماست ممکن خواهد بود؟ بله. هستند افرادی که از سود قانونی، درصدی را کم می کنند و یا اجناس ایرانی می فروشند. سعی داریم تا در صورت محرز شدن فعالیت های این افراد، از آن ها تقدیر بعمل آوریم و به سمتی پیش برویم که تنها ابزار ما جریمه نباشد.
مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید