به گزارش اتاق نیوز به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف ایران محمدعلی صدیقیعلاء با بیان اینکه گسترش و توسعه فروشگاههای زنجیرهای در جوامعه توسعه یافته و در حال توسعه متداول است، گفت: درست است که این فروشگاهها برای جامعه سود زیادی دارد اما باید در نظر داشت که در جوامع سنتی نمیتوان فروشگاههای زنجیرهای را به یکباره جایگزین واحدهای صنفی کوچک کرد.
وی تصریح کرد: هرچند باید به سمت تاسیس فروشگاه های زنجیرهای بیشتر حرکت کرد، اما باید فرهنگ کار جمعی و شراکت را نیز به وجود آورد، اکنون نمیتوان از جامعه ایران - به خصوص در شهرستانهای کوچک- انتظار داشت چند واحد صنفیشان را در یک فروشگاه زنجیرهای تجمیع کنند.
نماینده آذربایجان شرقی در اتاق اصناف ایران، با بیان اینکه مخالف افزایش فروشگاههای زنجیرهای نیستم، گفت: بافت شهری و مناطق باید اجازه این کار را بدهد، ابتدا باید زیر بناها را درست کرد و بعد به فکر کاهش صدور پروانه کسب بود.
صدیقی علاء ادامه داد: کاهش صدور پروانه کسب مغایر اصل اشتغالزایی و مغایر سیاستهای کلی نظام و برنامه توسعه است، چون در برنامه توسعه بنا بر افزایش دو برابری سهم اشتغالزایی اصناف است، با سیاستهای انقباضی نمیتوان انتظار داشت پتانسل اشتغالزایی در اصناف دو برابر شود.
وی گفت: دولت برای ایجادهر شغل پایدار باید حداقل 130 میلیون تومان هزینه کند که قطعا خارج از توان اوست بنابراین دولت تنها با کمک بخش خصوصی میتواند معضل بیکاری را حل کند.