کد خبر:
103749
تاریخ انتشار: 5 اردیبهشت 1394 - 12:43
روزنامه اقتصادی تعادل در شماره امروز خود به موضوع برنامه های گروه ائتلاف فردا پرداخته است و اعضای مختلف این گروه دیدگاه های گروه ائتلاف فردا را در مصاحبه با این روزنامه بیان کرده اند. در این روزنامه آمده است:
بعد از انتخابات ۱۸اسفندماه و مشخص شدن نفرات پيروز انتخابات و منتخب بخش خصوصي، همه فعالان بخش خصوصي منتظر هستند تا ببينند تركيب هياترييسه اتاق بازرگاني تهران به چه صورت خواهد بود. اما در اين بين تا هفته گذشته گمانهزنيها مبني برحضور يحيي آلاسحاق در هياترييسه و كانديدا شدن براي رياست اتاق بازرگاني تهران در دوره هشتم بود، اما آنچه معادلات را تغيير داد، تغيير تاكتيك ائتلاف براي فردا كه گروهي متحد را در اتاق دور هشتم جمع كردهاند، بود. كنار هم قرار دادن اهداف اين ائتلاف پيروز در انتخابات و تشكيل اتاقي واحد از بعد هدفگذاري و سياستگذاري و تصميمسازي، بهطوري كه رفتارها و اقدامات اتاق تهران منحصرا به اتاق تهران مربوط نباشد و فعاليتها در اتاق ايران نيز معطوف به اتاق ايران نباشد بلكه تركيبي از دو اتاق تهران و ايران برآيند اتاق بازرگاني و ائتلاف براي فردا خواهد بود. مدلي كه با قواعد مدنظر اعضاي آن جلو خواهد رفت.
در اين بين و براساس آنچه از آن با عنوان «پيمان شفاهي» ياد ميشود، قرار است كساني كه در هياترييسه اتاق تهران كانديدا ميشوند، اولا در هفته بيش از 20ساعت زمان براي اتاق بگذارند و بتوانند در جلسات اتاق و كميسيونها شركت كنند و عملا وقت زيادي را به غير از بنگاه خصوصي خود براي اتاق بگذارند. ثانيا با هر گرايش سياسياي كه به اتاق آمدهاند و به آن گرايش علاقهمند هستند اما در اتاق بازرگاني علايق و سليقههاي سياسي را كنار بگذارند و صرفا به فكر رفع موانع كسبوكار و تسهيل تجارت براي تجار و فعالان بخش خصوصي باشند تا وقت اتاق در بحث و جدلهاي سياسي هدر نرود. همچنين براساس آنچه در رقابتهاي انتخاباتي و شكلگيري ائتلاف بنا شده بود، نظر اشخاص محوريت امور نباشد، بلكه نظر مشورتي و نظر جمعي در اتاق بازرگاني تهران حاكم باشد و برهمين اساس اكثريت آرا مهر تاييدي است بر هر اقدامي در 4ساله آينده اتاق بازرگاني تهران. براساس اين سه پيمان متقن، معادلات قدري تغيير كرد و مثلا اگر تاكنون قرار بود مهدي جهانگيري، رياست اتاق تهران را برعهده بگيرد و مسعود خوانساري به رقابت براي رياست در اتاق ايران بپردازد، حالا جهانگيري براي نايبرييسي اتاق تهران جايي در برنامههاي كاري خود باز ميكند.
با اين حال رقابت براي كسب كرسيهاي هياترييسه اتاق تهران آنچنان معناي رقابت را ندارد، چه آنكه هر آنقدر اين نمايش انتخابات هياترييسه به رفاقت نزديك باشد به رقابت نزديك نيست. برهمين اساس اعضاي اتاق تهران كه 35عضو آن را اعضاي ائتلاف براي فردا تشكيل ميدهند و فقط يك عضو اصلاحطلب يعني محسن مهرعليزاده در اتاق تهران دور هشتم كرسي دارد، متفقالقول بر سر رياست مسعود خوانساري در اتاق تهران عهد بستهاند و نايبرييسي مهدي جهانگيري هم درصورت قبول اين مسووليت ازسوي وي تعيين تكليف شده است. در اين خصوص «تعادل» به سراغ اعضاي هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران رفته و درخصوص برنامههاي آينده اتاق و چارچوب اوليه آن به گفتوگو نشسته است. مشروح اين گفتوگوها را در ادامه ميخوانيد.
دوشادوش خارجيها
حامد واحدي: اتاق بازرگاني تهران اين دوره با دورهاي قبل بسيار متفاوت خواهد بود. سال94 با تفاهمات ايران با 1+5 شروع شد و همچنين رهبر معظم انقلاب نيز امسال را همدلي و همزباني دولت و ملت نامگذاري كردند كه تمام اين عوامل نگاهي تازه به اتاق آينده خواهد داد. اتاق بايد جايگاهي براي آغاز توسعه اقتصادي و بازكردن درهاي بينالمللي به كشور باشد. اين درحالي است كه تمام اين مباحث بسيار مهم و ارزنده بايد در راستاي اقتصاد مقاومتي كه ازسوي مقام معظم رهبري اعلام شده باشد، اتاق نميتواند خيلي راحت و بدون اينكه كاري موثر انجام دهد كنار بنشيند. كل اقتصاد ازجمله مصرفكنندگان نبايد دراختيار خارجيها قرار بگيرد، زيرا بر اين باورم كه توليدكنندگان و پيمانكاران در اين مدت كه اقتصاد زيرفشار تحريمها بود، تمام اين اقشار زحمتكش بار سنگين را بر دوش ميكشيدند. بنابراين نبايد اين افراد را از دور خارج كنيم و بايد توليد كشور بيش از پيش برقرار باشد و ساختاري بايد براي كار مشترك توليدكنندگان داخلي و سرمايهگذاران خارجي وجود داشته باشد.
ازسوي ديگر صداي بخش خصوصي بايد در مقابل دولت واقعي باشد، نه به اين معنا كه ما در جبهه مقابل دولت باشيم بلكه با دولت همدل و همزبان بود و درجهت رشد و توسعه و سازندگي كشور گام برداشت. همچنين تشكلها بايد قوي شوند و رويكرد اجرايي پيدا كنند. اتحاديهها بايد ساختار اجرايي داشته باشند و اين درحالي است كه بايد در عمليات اقتصادي مشاركت داشته باشند. اميدواريم كه دولت با رويكرد خود حامي بخش خصوصي باشد و طبق گفتههاي مقام معظم رهبري از اقتصاد نفتي و دولتي فاصله بگيرد و تعاملات خود را با بخش خصوصي بيش از پيش كند.
آب از آب برنامهها تكان نخورده است
محسن بهراميارضاقدس: طبق برنامههاي جامعي كه گروه ائتلاف براي فردا از شروع فعاليتش آن را پيش گرفته، قرار است كه در اتاق هشتم تعامل دولت نسبت به دورههاي پيشين گسترش يابد و به نوعي بخش خصوصي جزيي از بدنه دولت محسوب شود. از سوي ديگر همكاري بيشتر و البته پيگيري مشكلات بنگاههاي كوچك و متوسط يكي ديگر از برنامههاي است كه روي آن هدفگذاريهاي خاصي انجام شده است. همچنين تلاش براي اجراي قانون مستمر بهبود فضاي كسب و كار از ديگر برنامههاي است كه گروه اتلاف براي فردا به دنبال سر و سامان بخشيدن به آن است. اصلاح سياستهاي اصل44 هم جزو محورهاي اصلي است كه در برنامههايي كه اعلام كردهايم گنجانده شده است.
رفع محدوديتهاي آموزش و پرورش
محمد اميرزاده: برنامههاي ما براي اتاق بازرگاني هشتم از زماني كه گروه ائتلاف براي فردا تشكيل شده كاملا شفاف و مشخص اعلام شده است. برنامههاي اتاق قرار است با شوراي گفتوگو و با حضور وزيران و البته با كمك مجلس پيگيري شود تا بتوانيم مشكلات تجار و بازرگانان را به نوعي برطرف كنيم. از سوي ديگر علاوهبر برنامههاي جامع ائتلاف براي فردا، افرادي نيز هستند كه اهداف فردي نيز دارند. به طور مثال يكي از اهدافي كه در نظر داريم پيگيري شود اين است كه كشور بتواند با زبان بيزينس تمام كشورهاي دنيا ارتباط بيشتري برقرار كند. برپا كردن مدرسههاي بينالمللي و برداشتن محدوديت آموزش و پرورش در زمينهاي مختلف ازجمله اين برنامهها ميتواند باشد. از اين طريق فرزندان ما از كودكي ميتوانند با تسلط به زبان بيزينس جهاني به داشتن فرداي بهتر اميدوار باشند. همچنين كمك به شفافيت كسب و كار از جمله اموري است كه در راس كارهاي ما قرار دارد.
پايبندي به تعهدات پيش از انتخابات
محمد لاهوتي: تركيب اين دوره از اتاق بازرگاني تهران با دورههاي قبل قاعدتا متفاوت است. زيرا اينبار از بدنه بخش خصوصي 35نفر كه از يك گروه فكري متحد هستند كه البته اكثريت هيات نمايندگان نيز هستند تشكيل شده است. بنابراين تمام تعهدات و شعارهاي كه پيش از انتخابات گروه ائتلاف براي فردا مطرح كرده به تكتك آنان پايبند است و اعضاي آن هدفي جز به ثمر رساندن اين اهداف در سر نميپرورانند.
طبق برنامههايي كه وجود دارد قرار است به اتاق تهران كه نماينده بخش خصوصي است 4سال خدمترساني شود و تمام اين خدمات در قالب همان چارجوب مشخص شده قرار خواهد گرفت. پيش از اين برنامههاي گروه از روز اول به وسيله بروشورها، كاتالوگها و نشستهايي كه برگزار شده اعلام شده است. بنابراين تلاش ما بر اين است كه با انسجام پيگير اهداف خود باشيم. از سوي ديگر اهداف شخصي و فردي در برنامههاي ما وجود ندارد زيرا از ابتداي امر با يك گروه همفكر و متحد به نام ائتلاف براي فردا وارد گود شدهايم.
برنامهها در چارچوب اوليه است
مهدي پورقاضي: از ديدگاه من مهمترين كاري كه اتاق بازرگاني تهران بايد انجام دهد برنامههايي است كه از شروع فعاليت ائتلاف براي فردا براي تحقق آن برنامهريزي شده. قول و قرارها و آيندهنگريهاي بسياري در انتخابات اخير داده شده است كه بايد در مرحله اول به آن جامه عمل پوشانده شود. معمولا روال است كه همه كانديداها پيش از انتخاب شدن وعدههايي را ميدهند كه بعد از انتخاب زياد به آن پايبند نيستند اما اميدواريم كه در اين دوره تمام آن اموري كه براي انجام دادن آن برنامهريزيهاي لازم نيز انجام شده صورت گيرد و شاهد اتاقي بهتر نسبت به دورههاي قبل باشيم. قولهايي كه قبل از انتخابات داده شده بر سه محور قرار دارد. محور اول نحوه خدماتي است كه بايد به اعضاي اتاق و افرادي كه كارت بازرگاني دارند مربوط است. در مرحله بعد موضوع اصلاح ساختار اتاق بازرگاني و بازبيني آن است كه يكي از مهمترين برنامهها به شمار ميآيد و محور سوم فعال شدن اتاق در قانون و مقررات و نحوه اجرا آن توسط دولت است.
بهبود فضاي كسب و كار
سيدحسين سليمي: موضوعي كه جزو اهداف اصلي ما به حساب ميآيد داشتن اتاق پويا و كارآمد است. از سوي ديگر از ديگاه من امور اتاق بازرگاني تهران بايد به سمت مسيرهاي كارشناسي پيش رود تا بتواند جوابگوي خواستههاي اعضا و دولت باشد. اين در حالي است كه بايد بپذيريم در تمام اتاقهاي كشور ضعفهايي وجود دارد و ما هنوز داراي مركز تحقيقات و پژوهش نيستيم كه جوابگوي مباحث كلان اقتصادي باشد. با وجود تحريمهايي كه بر ضد كشور وجود دارد و فشارهايي كه به بخشهاي مختلف اقتصاد وارد شده آيا نياز به كارهاي كارشناسي احساس نميشود؟
از ديدگاه من پاسخ اين سوال مثبت است. همچنين به عنوان افرادي كه در اتاق بازرگاني فعال هستيم بايد خواستههاي خود را به سرعت به سازمانهاي ذيربط در جهت بهبود فضاي كسب و كار انتقال دهيم و آنان را منعكس كنيم تا در سازمانهاي مربوطه اجرايي شود. اما شايد مهمترين هدفي كه در پيش داريم اين است كه مشكلات فضاي كسب و كار برطرف شود تا سرمايهگذاران خارجي به ايران جذب و رشد اقتصادي كه مدنظر است حاصل شوند.
کلید واژه ها :