کد خبر:
103646
تاریخ انتشار: 5 اردیبهشت 1394 - 09:16
اتاق نیوز- فراز جبلی- انتخابات اتاق بازرگانی تهران بالاخره به سرانجام مقصود رسید و هیأت نمایندگان با برگزاری اولین جلسه خود توانست هیأت رئیسه جدید را برگزیند. در این انتخابات گروه های مختلفی حضور داشتند و این خطر احساس می شد که دیدگاه های مختلف در عمل تصمیم گیری در هیأت نمایندگان را دچار مشکل کند. با این وجود در 18 اسفند سرنوشت متفاوتی نسبت به برآوردها رقم خورد و یک گروه موفق به کسب اکثریت مطلق شد.
نتیجه این موضوع در انتخابات امروز اتاق بازرگانی تهران دیده می شود. برای اولین بار در چند دوره اخیر، برای تعیین هیأت رئیسه رقابتی رخ نداد و تمامی اعضای هیأت رئیسه با اکثریتی قاطع به سمت خود انتخاب شدند. مسعود خوانساری تنها 3 رای با کسب تمامی آرا فاصله داشت. رای نواب نیز بیش از 80 درصد کل آرای اخذ شده بود. در واقع برای اولین بار هیچ رقیبی برای کاندیداها وجود نداشت و همه اتفاقات نشان می داد که هماهنگی کاملی از پیش صورت گرفته است. حتی رسانه ها نیز از قبل این ترکیب را به صورت دقیق پیش بینی کرده بودند تا اکنون شاهد تحقق مصوبات جلسات درون گروهی ائتلاف فردا باشیم.
این اتفاق نظر آرا و همدلی در اتاق بازرگانی می تواند یک فرصت بسیار ایده آل را برای اتاق فراهم کند. در دوره های قبل اتاق همیشه این انتقاد مطرح بود که بخش مهمی از وقت و انرژی هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی صرف اختلاف نظرها و دعواهای گروهی می شود. دیدگاه های متضاد و پاسخ به یکدیگر قسمت عمده ای از جلسات را اشغال می کرد. اما در این دوره به هیچ وجه شاهد این موضوع نیستیم. یک گروه اکثریت مطلق اتاق بازرگانی را در اختیار دارد و از آن مهم تر این که اعضای این گروه به نظرات جمع احترام گذاشته و به صورت تیمی بازی می کنند.
در دوره های قبل، زمانی که به پایان هر دوره اتاق نزدیک می شدیم، اعضای هیأت نمایندگان در پاسخ به برنامه هایی که هیچ وقت اجرایی نمی شد اعلام می کردند که آنها یک نفر بودند و با وجود تلاش آنها امکان اجرای برنامه ها وجود نداشت. اما در این دوره ائتلاف برای فردا که خود برنامه ای کامل را برای این اتاق منتشر کرده است اکثریت را در اختیار دارد پس فرصتی طلایی برای اجرای این برنامه ها وجود دارد و دیگر عذری قابل قبول نیست. برنامه هایی همچون حمایت هوشمند از رشد و بالندگی بنگاههای کوچک و متوسط از طریق رفع موانع، توسعه کمکهای فنی، آموزشی، حمایتهای قانونی و دفاع موثر از آنها بالاخص در کمیسیونهای مالیاتی، تامین اجتماعی و گمرک، مقرراتزدایی و اصلاح قوانین مزاحم، مبارزه با فساد و رانت، منصفانه و معقول کردن قراردادهای بانکی و پیگیری برای تصویب قانون جدید اتاق و اصلاحات لازم در قانون کار و قانون مالیاتی تنها بخش کوچکی از وعده های ائتلاف برای فردا بود.
در سالی که از سوی مقام معظم رهبری سال «دولت و ملّت، همدلی و همزبانی» نام گرفت به نظر می رسد اتاق به خوبی این فرصت را دارد که با همدلی و هم زبانی که در نهاد شکل گرفته است اقدام به ایجاد تغییراتی ساختاری کند که تا کنون فرصت اجرای آنها نبوده است.
کلید واژه ها :