معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با استناد به سرشماریهای سال 90 گفت: از 21 میلیون خانوار ایرانی 12.5 درصد زن سرپرست بوده و در حال حاضر در میان خانوارهای تحت پوشش این نهاد نیز حدود 190 هزار خانوار، زن سرپرست هستند.
اتاق نیوز - حبیب الله مسعودی فرید افزود:مهم ترین اقدام طی سالیان اخیر در راستای ارائه خدمات به این زنان سرپرست خانوار از بین بردن هم پوشانیها با سایر نهاد در ارائه خدمت به این گروه است.
وی در ادامه تصریح کرد: در گذشته هم پوشانیهای زیادی در این حوزه وجود داشت اما در حال حاضر باوجود مسائلی چون سهام عدالت و پرداخت یارانه های نقدی از طریق کد ملی و غیره این هم پوشانیها به صفر رسیده و این زنان به طور تخصصی از هر نهاد خدمات مورد نیازشان را دریافت می کنند.
فرید هم چنین در پاسخ به اینکه آیا ممکن است زنانی که از نظر مالی تمکن دارند نیز تحت پوشش این نهاد قرار گیرند؟ اظهار کرد: این مسئله ممکن است اما میزان آن بسیار کم است. وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر حدود 600 الی 650 هزار نفر خانوار زن سرپرست در کشور وجود دارد که از این تعداد با وجود اینکه به طور کلی متوسط در آمد خانوارهای زن سرپرست کم تر از مرد سرپرستان است اما حدود 10 الی 12 درصد آنان در دو دهک بالای درآمدی هستند در حالیکه حدود 40 درصد آنها در سه دهک پایین درآمدی قرار دارند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: معتقد هستیم که خود مسئله تک والدی می تواند کارکرد خانواده را تحت شعاع قرار دهد به همین دلیل چنین خانواده ای ممکن است از نظر مالی نیاز به حمایت نداشته باشند اما نیازمند کمکهای معنوی و روان شناختی هستند.
وی بهترین راه حل برای جلوگیری از آسیبهای متعدد در فرزندان این گروهها را شناسایی آنان در مدرسه دانست و ادامه داد: سیستم آموزش و پرورش و مدرسه باید سعی در شناسایی این کودکان داشته و پس از آن نگاهی ویژه به آن کودک داشته باشد و از نظر روان شناختی از آنان حمایت کنند.
فرید در ادامه تاکید کرد: بسیاری از خدمات مورد نیاز این قشر ممکن است در نهادهای حمایتی چون بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره)وجود نداشته باشد و باید خلاء آنها توسط سایر نهاد ها جبران و رفع شود و مدارس در این راستا دارای نقش تعیین کننده ای دارند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور همچنین ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر در این نهاد بر مبنای ماده 39 برنامه پنجم توسعه و بر هشت محور، شامل مسکن، درآمد، اشتغال، ارتباط موثر، تحصیل و غیره به منظور توانمند سازی زنان سرپرست خانوار به آنها ارائه خدمت می شود، افزود: تمامی زنان سرپرست خانوار در بهزیستی بر این محورها مورد ارزیابی قرارگرفته و چنانچه امتیازات لازم را کسب کنند توانمند بوده و می توانند از چرخه حماتگری این نهاد خارج شوند.
کد خبر:
103197
تاریخ انتشار: 1 اردیبهشت 1394 - 09:48
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با استناد به سرشماریهای سال 90 گفت: از 21 میلیون خانوار ایرانی 12.5 درصد زن سرپرست بوده و در حال حاضر در میان خانوارهای تحت پوشش ا...
کلید واژه ها :